帖子主题: 职称英语QQ群作业交流讨论入口  

论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-13 11:56:32
2016年7月13日职称英语qq群—作业及参考答案
  The Watsons live in a small apartment in a suburb of New York City. The offices where Elizabeth works are in downtown New York, and she has to take a bus and two subway trains to go to work every day. It takes her about one hour to get there. She finds the trip boring and tiring.
  Q: Elizabeth enjoys going to work in downtown New York
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 B
  【答案解析】 答案选B.Betty住在市郊,但每天要花约一个小时乘公交和地铁到市区工作,她感到很累很烦。所以这里说的“enjoys”是不正确的。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-14 09:16:42
2016年7月14日职称英语qq群—作业及参考答案
  Though Boerman says the company believes it can make space-based solar power work, it is not expecting to crowd out other forms of renewable energy. Laws in California and other states require increasing use of renewable energy in coming years, he points out. “To meet those needs, we're going to need all types of renewable energy sources,” he says.
  There is no more need for other renewable energy sources if the company makes the space-based solar power work successfully.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 B
  【答案解析】 译文:如果这家公司使空间太阳能技术成功应用,我们将不再需要其他可再生能源。根据文章Boerman所说我们可知,“to meet those needs, we're going to need all types of renewable energy sources”。因此题干说法与文章内容相反。答案为B.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-15 12:01:16
2016年7月15日职称英语qq群—作业及参考答案
  On March 27, the US Government scientists made a decision after they predicted the eruption of Mount Saint Helens; they telephoned all states and local officials in the area and told them that a serious eruption was possible at any time.
  Q: American scientists predicted that Mount Saint Helens was to erupt soon.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 A
  【答案解析】 答案选A.该题说的是:美国科学家推测Mount Saint Helens将会爆发。该题源于第一句话: On March 27, the US Government scientists made a decision after they predicted the eruption of Mount Saint Helens在推测Mount Saint Helens可能爆发之后,3月27日美国政府做出一个决定。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-18 17:30:13
2016年7月18日职称英语qq群—作业及参考答案
  Norwich, the capital of the part of Britain known as East Anglia, has been in existence for more than two thousand years. It began as a small village beside the River Wensum.
  Q: The River Wensum flows by Norwich.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 A
  【答案解析】 答题依据在第二句,Norwich是River Wensum旁边的一个小村庄,就说明了River Wensum流经 Norwich.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-19 19:38:37
2016年7月19日职称英语qq群—作业及参考答案
  Five neighbors at a central Missouri retirement community who are all centenarians (百岁老人) get asked all the time:“How did you live to be 100?”
  Q: The five centenarians live in a very friendly community.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 C
  【答案解析】 答案选C.题目说的是“这五位百岁老人生活在一个非常友好的社区”,文章开头部分提到了“community(社区)”,但该句并没有说这五位百岁老人生活的社区是否是一个友好的社区,因此判断问题句的信息在文章中没有提到。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-20 20:11:05
2016年7月20日职称英语qq群—作业及参考答案
  Steven Paul Jobs was born on 24 February 1955 in San Francisco, California, to students Abdulfattah Jandali and Joanne Schieble who were unmarried at the time and gave him up for adoption. He was taken in by a working class couple, Paul and Clara Jobs, and grew up with them in Mountain View, California.
  He attended Homestead High School in Cupertino California and went to Reed College in Portland Oregon in 1972 but dropped out after only one semester, staying on to “drop in” on courses that interested him.
  His parents gave birth to Jobs when his parents were still students.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 A
  【答案解析】 通过关键词判定答案与首段介绍。开篇第一句话,短文介绍了乔布斯生于1955年,当时他的父母是还未结婚的在校学生。所以题干的表述是正确的。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-22 17:51:52
2016年7月22日职称英语qq群—作业及参考答案
  The tornado caused a lot of damage to cars and houses in the area. It will take a long time and much money to repair everything. There was also serious water damage from the thunderstorms. The heavy rains and high wind caused the power to go out in many homes.
  Q: Power supply system was not damaged during the storm.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 B
  【答案解析】 答案选B.本题可译为:暴风雨中供电系统没遭到破坏。最后一句说大风和暴雨使一些家庭的供电出现了问题,与题项矛盾,故选B.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-26 14:55:59
2016年7月26日职称英语qq群—作业及参考答案
  A single strand of vicuna hair is four times as fine as human hair.
  A.nice
  B.thin
  C.flat
  D.wavy
  【正确答案】 B
  【答案解析】 答案选B.划线词表示“细小的”,与thin意思一致,故B是正确答案。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-07-27 14:57:09
2016年7月27日职称英语qq群—作业及参考答案
  The room is spacious enough to be a good place for the party.
  A.attractive
  B.convenient
  C.colorful
  D.large
  【正确答案】 D
  【答案解析】 答案选D.划线词表示“宽敞的,广阔的,无边无际的”,与large意思一致,故D是正确答案。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-01 11:53:48
2016年8月1日职称英语qq群—作业及参考答案
  A few weeks ago, a friend of Smile Groups gifted me £100 to do good deeds with. ______ They have warmed my heart, but none so much as the gift I was able to give just an hour ago.
  A.She spoke to her mother and her mother asked the shop assistant how much it cost.
  B.It just so happened that the bookshelves were next to the toy section.
  C.I thought of my own daughter left at home at that time.
  D.Since then I have used the money and have helped some strangers, generally raising a lot of smiles.
  【正确答案】 D
  【答案解析】 答案选D.空格前句讲到微笑小组给了我100英镑的公益基金,根据主述位逻辑思维,接下来应该继续讲述此100英镑的去向。再根据空格后面讲到“他们温暖了我的心,但是这些温暖都远远不如我刚刚一个小时前给予的多”,由此可以推断,空格处大概讲述了作者拿这笔经费做过了一些公益活动、善事,由此可以看出,D项符合此处要求。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-03 10:36:12
2016年8月3日职称英语qq群—作业及参考答案
  The people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth - literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide.
  Q: The people of Kiribati worry that one day their country will be taken away by a sudden high tide.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 A
  【答案解析】 答案选A.该题目说的是:Kiribati的人民担心他们的国家将被突发的洪水淹没。该题源于第一句:Kiribati的国民担心在近期的某一天,他们的国家将会地球上面消失by a sudden high tide.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-04 09:46:07
2016年8月4日职称英语qq群—作业及参考答案
  The index of the countries uses data on incomes, health, unemployment, climate, political stability, job security gender equality as well as what the magazine calls “freedom, family and community life”。
  Job security is the least important measure of life quality.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not Mentioned
  【正确答案】 C
  【答案解析】 题干说的是:工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。文章第三段提到了工作稳定(job security),但是没有说工作稳定是生活质量中最不重要的衡量标准。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-05 09:56:51
2016年8月5日职称英语qq群—作业及参考答案
  Every Sunday morning millions of Indians settle down with a cup of tea and special weekend issues of their newspapers, just as Americans do. But here, with the marriage season approaching, many of them quickly turn to a Sunday feature that is particularly Indian - the columns of marriage advertisements in which young people look for husbands and wives. This is relatively(相关地)modern change in the age-old custom of the arranged marriage. The thousands of advertisements published each week increasingly reflect social changes that coming to this traditional society. For example, although women are still described in terms of appearance, or skill in “the wifely arts,” information about her earning power is entering more and more of the advertisements. This reflects the arrival in India of the working wife.
  India‘s society is changing.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 A
  【答案解析】 这道题是主旨题。本段倒数第3句直接反映文章主题:The thousands of advertisements published each week increasingly reflect social changes that coming to this traditional society. 该句说“每周公布的数以千计的广告反映出这个传统的社会正发生着变化”。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-08 16:02:48
2016年8月8日职称英语qq群—作业及参考答案
  We all think that the new device he has proposed is ingenious.
  A.effective
  B.implausible
  C.clever
  D.original
  【正确答案】 D
  【答案解析】 答案选D.划线词表示“有独创性的;机灵的”。A表示“有效的,起作用的”;B表示“难以置信的”;C表示“聪明的,机灵的”;D表示“独创的;新颖的;原始的”。题干里表示的是“独创的;新颖的”的意思,故D是正确答案。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-10 14:04:42
2016年8月9日职称英语qq群—作业及参考答案
  Today, not too far off Nixon‘s deadline, America is looking at that possibility. Over the weekend, Hillary Rodham Clinton, wife of former president Bill Clinton, announced her run for 2008 presidency.
  Q: Bill Clinton will strongly support Hillary to run for the 2008 presidency.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 C
  【答案解析】 问题句说“Bill Clinton将强力支持Hillary参加2008年总统选举”。而本段只是提到Hillary是Bill Clinton的妻子,而其部分没有再提到Bill Clinton,由此判断问题句的信息在文章中没有被提到。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-10 14:05:07
2016年8月10日职称英语qq群—作业及参考答案
  Finally, though a child‘s “teachers” may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.
  Q: So far as language teaching is concerned, the teacher‘s close personal relationship with the student is more important than the professional language teaching training he has received.
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 C
  【答案解析】 文章讲虽然儿童习得母语的“教师”可能没有受过专门的语言教学的训练,但与他的关系却是亲密的、个人化的。但是作者并没有提到在语言学习中,教师与学生密切的个人关系比教师接受专门的语言教学训练更重要。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-11 11:12:24
2016年8月11日职称英语qq群—作业及参考答案
  Though Boerman says the company believes it can make space-based solar power work, it is not expecting to crowd out other forms of renewable energy. Laws in California and other states require increasing use of renewable energy in coming years, he points out. “To meet those needs, we're going to need all types of renewable energy sources,” he says.
  There is no more need for other renewable energy sources if the company makes the space-based solar power work successfully. ( )
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 B
  【答案解析】 译文:如果这家公司使空间太阳能技术成功应用,我们将不再需要其他可再生能源。Boerman所说我们可知,“to meet those needs, we're going to need all types of renewable energy sources”。因此题干说法与文章内容相反。答案为B.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-12 14:15:30
2016年8月12日职称英语qq群—作业及参考答案
  The attraction of collecting solar power in space is the almost uninterrupted sunshine available in geosynchronous(与地球同步的)orbit. Earth-based solar cells, by contrast, can only collect sun-light during daytime and when skies are clear.
  Space-based solar cells could collect solar power only when skies are clear. ( )
  A.Right
  B.Wrong
  C.Not mentioned
  【正确答案】 B
  【答案解析】 本题给出的信息是错误的。文章提到:“在地球上的太阳能电池只能在白天且无云的时候收集阳光。”答案为B.
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-15 11:27:36
2016年8月15日职称英语qq群—作业及参考答案
  More and more Americans are living alone. Some live alone because of divorce or the death of a partner. ________. According to a recent U.S. census (人口普查), 25 percent of all households in the U.S. are made up of just one person.
  A.It seems that many grown-ups today are realizing that childhood dream.
  B.He says, “I like being by myself.”
  C.However, even more people are living alone because they have chosen to.
  D.There‘s more pressure to get married nowadays.
  【正确答案】 C
  【答案解析】 前句中是在对美国独身人中的具体情况进行介绍,而且提到了一些美国人独身leave alone的原因,这是一个线索词,判断C是答案,C中提到了更大多数美国人独身的原因。
论坛级别: 初级会员
学术等级: 兼职
发帖:325
经验:888
鲜花:0
勋章:0
离线
发表于:2016-08-16 17:19:06
2016年8月16日职称英语qq群—作业及参考答案
  Arms. How you hold your arms shows how open and receptive you are to people you meet. If you keep your arms to the sides of your body or behind your back, this suggests you are not afraid of taking on whatever comes your way. ________. If someone upsets you, just cross your arms to show you‘re unhappy!
  A.Outgoing people generally use their arms with big movements, while quieter people keep them close to their bodies.
  B.If you ale feeling down, you normally don‘t sit straight, with your shoulders inwards.
  C.However, it will probably still be noticed, and people will know you‘re not pleased.
  D.If you are pleased, you usually open your eyes wide and people can notice this.
  【正确答案】 A
  【答案解析】 本题可以采用线索词来定位。空格处的前后两个句子都是对arms在具体情况下具体动作的描述。那么用以补充的句子也应是如此,即选项A开朗的人和沉默寡言的人手臂的动作,符合条件。
快速回复主题

职称英语QQ群作业交流讨论入口


    您尚未登录,发表回复前请先登录,或者 注册
  Ctrl+Enter直接发表